Hledám pyžamo, značka: na míru!

Vaše vysněné pyžamo existuje. Stačí sám sobě zodpovědět pár otázek, ujasnit si osobní preference a je to. Ostatně, jako v životě se vším!

 

Výběr parfému, životního partnera, auta nebo té pravé kabelky není jen tak a výběr pyžama, které se stane vaší srdeční záležitostí, bohužel není výjimkou. Tolik možností a variant. Přinášíme vám ale jednoduchý návod, díky kterému budete lépe vědět, jak postupovat a jaké otázky si při výběru klást tak, aby na vás na konci čekalo pyžamo, které nebudete chtít sundat!

A pokud si pořád nebudete jistí, není nic jednoduššího, než se nám ozvat. Jestli něčemu opravdu rozumíme, tak jsou to právě pyžama. 

 

Rukávy a nohavice

Každý máme jiné preference a každý také například usínáme za jiné teploty nebo pod jinou peřinou.. Na to všechno je třeba myslet při skládání ideálního dvoudílného pyžama. Záměrně píšeme „skládání“, protože to není samozřejmě jen tak. Nejjednodušší je zvolit klasiku, tedy dlouhou košili a dlouhé pyžamové kalhoty. Pokud preferujete odhalené nohy, stačí ke košili přidat kraťasy na spaní a nebo si rovnou pořídit oba spodní díly a jste tak bez starostí vybaveni na celý rok. Na extra horké letní dny pak můžete kraťasy doplnit tílkem. Všechno je otázka vašich osobních preferencí. U našich dámských pyžam bereme jako samozřejmost i možnost prodloužení či zkrácení rukávů a nohavic. Nijak to navíc nemění cenu. Co to ale mění výrazně je váš osobní komfort!

 

 

Velikost

Důležité je zvolit také správnou velikost. Pyžama Little Saturday jsou ušita tak, aby vám seděla v té konfekční velikosti, kterou běžně nosíte. Košile i kalhoty jsou volnější než klasické číslování, jedná se o tzv. relaxed fit. Spodek a vršek pyžama nemusí být jedné velikosti, je to jen na vás. Chceme, aby se pyžamo přizpůsobilo vám, vašemu stylu života i spánku a aby na vás navíc za všech okolností vypadalo dobře. 

 

Pokud si nejste jistí, na následujících obrázcích přehledně uvádíme rozměry našich košil, pyžam a kraťasů. Kromě velikostí S, M a L vám rádi na zakázku ušijeme také velikosti XS a XL. 

 

LS-mereni-2     LS-mereni

 

LS-kosile-kalhoty     LS-kosile-kratasy

 

Materiál

Materiál je nejdůležitější stavební prvek vašeho pyžama. I my si to uvědomujeme, a tak jsme hledáním toho pravého strávili opravdu dlouhou dobu. Pátrali jsme primárně mezi českými výrobci a dodavateli, následně také na mezinárodních veletrzích látek. Zvolili jsme stoprocentní bavlnu, umělé hedvábí a bavlněný popelín s příměsí elastanu v námi navržených vzorech. 

 

100% bavlna

Od začátku nám bylo jasné, že bychom se v našich kolekcích chtěli zaměřit především na přírodní materiály. Objevili jsme krásnou, na nošení i na dotek velmi příjemnou a měkkou stoprocentní bavlnu, kterou jsme si přímo pro Little Saturday nechali utkat v pudrové růžové a světle modré. Bavlněné pyžamo ušité z našich látek nejen, že krásně vypadá, ale je i mimořádně příjemné na dotek.

 

Její výhody jsou:

  •     přírodní materiál
  •     měkká a hřejivá struktura vlákna
  •     snadná údržba
  •     skvěle absorbuje vlhkost
  •     výroba v české pletárně

 

Umělé hedvábí

Také jsme hledali materiál, který by byl vzhledem a vlastnostmi podobný hedvábí. Po dlouhém pátrání u českých i zahraničních dodavatelů a důkladném testování jsme zvolili acetátové hedvábí od českého dodavatele. Látka je elegantní a jemná. V létě příjemně chladí a v zimě vás pod peřinou krásně zahřeje. A věřte, že vám bude slušet.

 

Výhody acetátového hedvábí:

  •     lesklý, elegantní vzhled
  •     příjemně se nosí
  •     málo se mačká
  •     nesráží se
  •     šetrné k životnímu prostředí

 

Bavlněný popelín s elastanem

Třetí materiál, který používáme je bavlněný popelín s přídavkem elastanu. Ten pochází z Portugalska a šijeme z něj vzorovaná pyžama v našich jedinečných designech. Popelín je lehká a měkká tkanina s vysokou hustotou. Přidaný elastan se postará o neomezený pohyb a tím pádem i pohodlnější spánek. Tato látka je pro všechny láska na první dotek i pohled. 

Vzory a designy těchto látek si navíc navrhujeme sami, takže se můžete těšit na spoustu limitovaných edicí, inspirovaných například ročním obdobím, svátky, životem a uměním kolem nás (včetně toho od našich dětí) a cestováním.

 

Naše pyžama šijeme výhradně v Česku a z důvodu udržitelnosti pouze v malém množství. Díky vlastní výrobě tak dokážeme ušít skutečně unikátní kousek jen a jen pro vás.

 

Nic není nemožné. Napište nám a společně vymyslíme, jak vám udělat co největší radost.