To vaše srdcové

“Řekni mi, v čem spíš a já ti řeknu, jaký jsi člověk”. I tak by se klidně mohl upravit známý citát. Protože když byste s vašimi přáteli po vyčerpání klasických konverzačních témat otevřeli toto, možná trochu intimní téma, asi byste se nestačili divit. S vaším decentním klasickým pyžamem byste totiž dost možná byli ve výrazné menšině…

Jedno je jisté. Spací návyky se těžko mění a každý nedá dopustit na ten “svůj”. Tak schválně do které skupiny se řadíte vy?

 

V noci mým oblíbeným hrdinou

Není nad to se při usínání či po probuzení trochu pobavit. Snad každý řetězec s oblečením nabízí pyžamo, na kterém je v lepším případě nějaký infantilní motiv (Hello Kitty!) a v tom horším i zábavný text. Je jedno, jestli milujete Star Wars, plameňáky, Pata a Mata nebo chcete udělat dceři radost pyžamem s Annou a Elsou. Všechny tyto motivy jsou dostupné v běžných velikostech pro dospělé a my tak trochu tušíme, že většina z nás doma aspoň jedno podobné bavlněné pyžamo hrdě nosí… 

 

Samostatnou kapitolu pak tvoří pyžama vánoční. Výrazná, červeno-zlatá, s divokým vánočním vzorem, často i s mašlí nebo blikajícím sobím nosem. A tolik otázek kolem nich. Nosí se celý advent? Nebo jen v noci z 23. na 24. prosinec? A opravdu je třeba se v období svátků stát doma součástí vánoční výzdoby? 

Zpátky do minulosti

Vyznavači klasiky a zároveň milovníci retra a volných či příjemně vytahaných materiálů. Každý známe někoho z této skupiny, v horším případě s někým takovým žijeme. Pohodlí nade vše, jistě, ale v tričku z konce 90.let zpravidla už moc parády nenaděláte. Recyklaci stoprocentně podporujeme, ale když už z parádního trička uděláme tričko „na doma“, není většinou už nutné mu prodlužovat život další nekonečnou kapitolou „na spaní“.  Zvlášť když už si mezitím prošlo životní fází trička „k ohni a do přírody“. 

 

Trička na spaní mohou být ale i nová, obvykle se k nim za těchto okolností váže nějaký dlouhý příběh. V lepším případě se jedná o triko, jehož záda zdobí soupiska fotbalových spoluhráčů či spolužáků z gymnázia, v tom horším se jedná o nějakou nešťastnou vzpomínku na ještě nešťastnější vztah. Krutou pravdou je, že ani nevyprané tričko s vůní vašeho bývalého vám klidný spánek po rozchodu pravděpodobně nezaručí. Takže “Let's move on to the next one!”

 

Smyslné či nesmyslné usínání?

Toto je velmi specifická kategorie. Snad každá žena má doma nějakou smyslnou noční košilku či pyžamový set. A ten jistě nadělá mnoho parády a potěší nejedno oko. Ale teď vážně. Opravdu existuje na světě někdo, kdo se v té změti provázků, šňůrek a krajky opravdu pohodlně vyspal? 

 

Mnoho povyku pro… nic

Slavná Shakespearova divadelní hra by totiž klidně mohla být o spaní jen tak. Bez ničeho. Protože ten povyk, co spustí vyznavači této varianty… Je to jistě zdravé, pohodlné, v některých případech smyslné, ale nelze to tak aplikovat vždy a za všech okolností. Předpokládáme, že na společných víkendech s partou, lyžařských zájezdech či v přítomnosti vašich ratolestí preferujete variantu pyžamo, i kdyby se tím měla vaše kvalita spánku rapidně zhoršit.

Řešení existuje?

My si myslíme, že ano, ale není to podle očekávání tak jednoduché. A přitom by se chtělo říct, že na pohodlném a kvalitním dvoudílném pyžamu není přece nic složitého. Opak je ale pravdou. Už jen takové pyžamo sehnat, aby splňovalo všechny vaše představy, nějak vypadalo, a ještě bylo ušito ve vyhovujícím prostředí a z udržitelných materiálů. Co barva? Délka rukávů? Jaké mají být kalhoty na spaní? Zvolíte dlouhé pyžamové kalhoty nebo spíše kraťasy na spaní? Knoflíčky vepředu? Límeček? Je tolik možností!

 

 

 

Ať už preferujete jakoukoliv variantu, fandíme vám. Spánek, usínání i probouzení je totiž správné dělat jen podle sebe. Naším cílem je nabídnout vám k tomu krásná a pohodlná pyžama v mnoha variantách, mezi kterými by si měl vybrat opravdu každý. Tak jim určitě dejte šanci!