České Vánoce

S blížící se sváteční sezónou začíná naše pátrání po dokonalém dárku. Během let jsem zjistila, že ty nejzapamatovatelnější jsou takové, které jsou plné osobních doteků a příběhů. A tak jsem vám sepsala tipy na mé nejoblíbenější, ke kterým se každoročně ráda vracím. Od porcelánu s unikátními ilustracemi od Silvie Luběnové, pečlivě vybrané knihy z Beletria, přes svíčky s omamnými vůněmi Meadows až po bohaté chutě kávy La Bohème. Každý z těchto dárků vzniká v Česku, nese své jedinečné kouzlo a bude vyprávět svůj vánoční příběh. 

Maestrokatastrof by Silvie Luběnová

Již osmým rokem obdarovávám své blízké jedinečnými dárky z porcelánu od Silvie Lubenove. Krásný starý porcelán ilustruje Silvie přímo klientům na míru, přidává fotky rodiny, kamarádů, domácích mazlíčků, dokresluje chaloupky, lodě, významná data, srdíčka a cokoliv dalšího, na co si vzpomenete. Za mě stoprocentně dárek, který chcete dávat a dostávat.

https://silvielubenova.com/

 

 

Beletrio

Rozhodně naše nejmilejší rodinné knihkupectví! Úžasná majitelka Míša osobně vybírá všechny nabízené tituly a pořádá v Praze a okolí pravidelný Book Club s českými a slovenskými autory (a výbornými drinky :-). Pro všechny milovníky knih zvolte předplatné na 3, 6 nebo 12 měsíců, nebo darujte mé oblíbené Rande naslepo s knihou. Kouzelný způsob, jak se seznámit s novými autory nebo knihami, o kterých vám vaši přátelé ještě neřekli. S každou knihou pečlivě s láskou vybranou a zabalenou!

https://www.beletrio.cz/

 

 

 

Meadows

V mé složce “dárek, který potěší každou ženu” drží první místo už několik let svíčky. Nová vánoční vůně Mistletoe Kiss české značky interiérových vůní Meadows v nádherném ručně foukaném zeleném skle bude letos můj favorit. Teplé tóny jedle, borovice a jalovce s akcentem černého rybízu a myšlenka na romantiku pod jmelím - sváteční atmosféra zaručena! Tajný tip pro Vás: zakladatelka Vlaďka Fremuthová toho na letošní Vánoce chystá mnohem víc, tak bedlivě sledujte...

https://meadows.cz/

 

  

 

La Bohème

Od farmářů z celého světa přes skvělý tým kávových guru a pražírnu v České republice až k vám domů, to je vynikající káva La Bohème a její vánoční Let it Snow Espresso Blend. Zapomeňte na gingerbread latté a ponořte se do bohaté chuti plné sladkých švestek, karamelizovaných jablek a skořice.
Všichni, kdo mě znají, ví, že kávu piju pouze v kavárnách, proto na tuto konkrétní poběžím mezi nákupy do La Bohème kavárny na Vinohradech. Letošní Vánoce pro mě budou sázkou na jistotu boxy Santa’s Selection

https://labohemecafe.cz/